Genialt Sofia!

Sofia! Vilken idé, fixar du en bok till mig med? (: Jag har inte sett Cynthia på länge nu, mer än som hastigast när jag höll på att hoppa in i en taxi, men det brukar inte vara problem med att få hyra - bara vi har råd! Och plugga spanska som sjutton, det finns visserligen en svensk kille nere på Carrefourre, köpcentrumet, men han är väl den enda engelskspråkiga killen i Andalusien... Jag hör av mig till dig snart, kanske till helgen när jag ska åka och rida på de dansande hästarna!
    Vi borde också göra ett inslag om fästningen inne i stan, den har funnits sedan 200 f.Kr, om vår kock Ivan har rätt. Det var tydligen till Jerez Hannibal kom med sina elefanter och lyckades styra i 7 år innan romarna hann klura ut ett sätt att få bort honom. Que guay! (=How cool)

Buenas noches,
/K


Länder i fickformat

Jag hittade en rolig bok på biblioteket igår. Länder i fickformat Spanien heter den. Den kommer nog komma till användning i Spanien. Det känns som allt med själva resan är klart nu. Vi har mejlat en tjej i Spanien som hyr ut rum på den skolan som Kajsa nu bor på. Så vi bor på skolan och  förhoppningsvis kommer vi bo i samma rum som Kajsa nu bor i . Det blir till att åkta tåg till Jerez istället för Cadiz. Saker som att vi inte visste vart tågstationen i malaga ligger är lösta nu. Den ligger tydligen precis vid flygplatsen så det var ju toppen. Jag har också fått veta att det är dåligt med engelsktalande folk dit vi ska. Så det blir väll till att försöka lära sig de enklaste orden på spanska nu med. De som Jerez är kända för är sin sherry, dansande hästar? Flamenco och tjurar så det kommer vi försöka få med i filmen. Jag har börjat skriva ut en egen länder i fickformat nu. Men min bok blir visst lite större men jag hoppas att den kommer till användning i Jerez.      // Sofia


Hostel/hotell/bo på gatan..?

Letandet pågår fortfarande efter ett boende, Sofia och jag har nu bytt spår, och ska hatta lite i hela Andalusien, eftersom vi insåg att Cádiz inte erbjöd tillräckligt mycket turistattraktioner. Med begränsad budget har vi dock insett att det här blev svårt... Hjälp mottages tacksamt helt enkelt. Särskilt eftersom jag åker på lördag, men allt löserr sig nog - det brukar bli så!
/K

Boendefråga,

Ja,
Just nu letar vi boende - kan någon hjälpa oss att hitta ett rum med plats för två människor och en stor kamera till ett inte allt för dyrt pris?!

project: Bokningar

Oj, vad jag känner mig lugn nu inför att plugga spanska efter ditt inlägg, Sofia! Inga krav alls va? Men det är sant, drömmen är snart förverkligad, och vi har till och med flygbiljetter hem igen! Även om flygpoolen hade lyckats avboka de första biljetterna jag bokade så att jag blev tvungen att leta som en tok efter samma biljetter på en annan sida..! fast de nya biljetterna var faktiskt ännu billigare, skumt nog eftersom vi åker samma flyg som innan och allting, så allt blev ju egentligen bara bättre! 
       Idag hindrade lite sjukdom mig från att åka till skolan och jävlas med alla andra genom att prata vitt och brett om vår resa, men de får nog känna att de lever imorgon, haha!
/K

ett steg närmare

JAA nu är vi igång! Och först nu känns det på riktigt, det är sant vi åker!!! En liten dröm i klassrummet som nu blir verklighet. Flygbiljetterna är bokade efter att ha haft väldigt mycket problem med att boka, men det är fixat nu. Vi fick ta en enkelresa till mig och två enkla hem från malaga. Efterson Kajsa redan är i spanien när jag kommer dit och vi vill gärna åka samma flyg hem.Stipendieansökningarna är postade också. Vi får hålla tummarna  att de svarar och ger oss bidrag till vår projektresa. Det finns vissa saker vi inte riktigt fått ihop än och det är mycket jobb kvar. Men vi har iallafall kommit en bit påvägen nu. Jag tror att jag och Kajsa är bästa teamet för denna resan. Jag bakom kameran och Kajsa framför. detta kommer bli grymt bra. Jag hoppas även på att Kajsa kan spanska när jag kommer till spanien. Det som står på listan nu att fixa är att  boka boende, flyg till stockholm, Och så skulle det vara skönt att veta vart tågstationen ligger.        / Sofia

RSS 2.0